Rode vruchtencake

?? minuten

Onderstaande versie is de gemakkelijkste versie. Wil je je cake nog net een tikkeltje luchtiger dan kan je de margarine op kamertemperatuur eerst romig roeren met de suiker in plaats van deze te laten smelten. Hoe je dat doet kan je hier zien.

Ingrediënten

300 gr bloem
150gr suiker
150 gr margarine
200ml sojamelk
1 zakje bakpoeder
snuif bicarbonaat
200gr (diepvries) rode vruchten
1 zakje vanille suiker
scheutje appelazijn
zout

Instructies

1. Snij de margarine in stukjes en laat ze met 250ml sojamelk en appelazijn op laag vuurtje laten smelten (Laat zeker niet koken want anders krijg je het effect van een kookdeeg!).

2. Meng bloem, suiker, vanillesuiker, bakpoeder, bicarbonaat en zout.

3. Giet het gesmolten boter-sojamelkmengsel bij de droge ingrediënten en roer alles goed (probeer zo weinig mogelijk te roeren anders word het deeg taaier).

4. Indien nodig nog sojamelk toevoegen, het deeg mag redelijk lopend zijn (tussen droog koekjesdeeg en pannenkoekenbeslag).

5. Meng vervolgens de rode vruchten onder het deeg, bekleed het bakblik met bakpapier en giet het deeg erin.

6. Bak 45 minuten aan 180°C in de oven (afhankelijk van de afmeting van de bakvorm iets langer of korter).

(Recept en foto’s door Plantbased)