Tofu scramble

15 minuten

Ingrediƫnten

200 gram tofu
evt 1 eetlepel edelgist
1/2 tl paprikapoeder
1/2 tl zwart zout
peper
water
1/2 rode ui, in halve maantjes
handjevol verse spinazie

Instructies

1. Laat de tofu uitlekken tussen twee theedoeken met flink wat gewicht erop.

2. Stoof de ui in wat olie in een pan. Wanneer deze bijna gaar is, voeg je de spinazie toe. Haal de ui en spinazie even uit de pan.

3. Prak de tofu met een vork in kleine stukken. Meng de edelgist, paprikapoeder, zwart zout en peper met een klein beetje water en giet dit over de tofu. Meng en bak in de pan voor ongeveer 5 Ć  10 minuten op middenhoog vuur (zorg dat je goed roert en de aangebakken stukjes mee omroert).

4. Voeg de ui en spinazie er op het einde aan toe.

Tip: je kunt deze scramble ook prima op zichzelf eten, het is dan lekker om wat tomaatjes en paprika met de ui mee te bakken.