Korstloze quiche

15 minuten + 30 à 35 minuten in de oven

Ingrediënten

Tofu-mengeling:
400 gr tofu
2 el maïszetmeel of arrowroot
3 el edelgist*
2 el peterselie
1 tl paprikapoeder
1 tl zwart zout
peper

Vulling:
150 gr champignons, in schijfjes gesneden
100 gr erwtjes
3 lente-uitjes, gehakt
1 teentje look, fijngehakt
2 el peterselie
2 el citroensap
olijfolie
peper

Instructies

1. Verwarm de oven op 180°C. Stoof ondertussen alle ingrediënten voor de vulling in een grote pan voor ongeveer 5 minuten.

2. Doe alle ingrediënten voor de tofu-mengeling in een blender en mix.

3. Meng de tofu-mengeling en vulling door elkaar en giet het in een ingevette bakvorm van 18 cm.

4. Bak 30 à 35 minuten in de oven. Laat de quiche afkoelen voordat je ze snijdt.

Tip: Wil je toch een bodem? Een snelle manier hiervoor is om tortilla’s (die dingen waar je een wrap mee maakt) te gebruiken of kant-en-klaar plantaardig bladerdeeg.